Pētersīļu pesto ar saulespuķu sēkliņām un cukīni
Tas, ka mums bērnībā negaršoja cietās pētersīļu lapiņas, ar ko dekorēja rasolu, neko vēl nenozīmē. Pētersīlis ir burvīgs, tikai ne visiem savu burvību atklāj. Piemēram, no bufetniecēm un ēdnīcu pavārēm laikam būs slēpies garus gadus un iedzīvojies sliktā slavā. Laiks pētersīli attaisnot.
Vajadzīgs:
- 1/2 tase saulespuķu sēklu
- 1/2 cukīni, nomizota un sagriezta mazos gabaliņos
- 1 buntīte pētersīļu, tikai lapiņas, rupji sakapātas
- 1 ķiploka daiviņa, smalki sakapāta
- 3 ēd.k. olīveļļas
- Sāls pēc garšas
Gatavo:
Sausā pannā nelielā temperatūrā apcep saulespuķu sēklas, pa laikam tās apmaistot.
Kad sēkliņas gatavas, tām pievieno sakapāto ķiploku, mazlietiņ olīveļļas, samaisa, sajūt ķiploka smaržu un ņem nost no plīts.
Liek blenderī vai virtuves kombainā pētersīļus, cukīni, saulespuķu sēklas un sāli.
Nedaudz sasmalcina un tievā strūkliņā (ierīcei darbojoties) pievieno olīveļļu. Pesto būtu jābūt parupjam (tātad mazliet jālamājas).