Kokosriekstu-kakao trifeles
Kad dzīvo kopā ar personu, kas, tīri tā, garāmejot, var nograuzt puspaciņu konfekšu līdz pusdienlaikam, reizēm nākas domāt par kaut kā salda pagatavošanu. Neba nu tāpēc, ka man konču žēl, nē. Man končas negaršo. Bet končēdājs mīļš un ir diezgan patīkami iepriecināt tos, kas mīļi.
Vajadzīgs (kādām 30 trifelītēm):
- 2 tases (cup) kokosriekstu skaidiņu
- 10 mīkstas dateles bez kauliņiem
- 2 ēd.k. kokosriekstu mannas (pēc vēlēšanās, var iztikt arī bez)
- 2 ēd.k. kokosriekstu eļļas
- 2 ēd.k.nesaldināta kakao pulvera + nedaudz kakao trifeļu apviļāšanai
- 1 ēd.k. agaves vai kļavu sīrupa
- 1 ēd.k. ūdens
- 1/4 vaniļas pulvera
- Šķipsniņa sāls
Gatavo:
Samaļ kokosriekstu skaidiņas, izmantojot jaudīgu blenderi vai kafijas dzirnaviņas.
Noliek maliņā kādu ēdamkaroti samalto kokosriekstu skaidiņu – tās vēlāk noderēs trifeļu apviļāšanai.
Liek visas sastāvdaļas virtuves kombainā un smalcina, līdz izveidojusies viendabīga masa.
Ar rokām veido mazas bumbiņas, katrai nepieciešams apmēram 1/2 ēd.k. trifeļu masas.
Trifeles var ēst tāpat vai apviļāt kakao pulverī, kokosriekstu skaidiņās, kaņepju sēkliņās, drupinātās sukādēs vai kur nu vēl sirds kāro.
Ja vēlas, trifeles pirms ēšanas var uz kādu pusstundiņu ielikt ledusskapī, tad tās būs stingrākas.
Zemsvītras piezīmes:
*Vaniļas pulvera vietā var izmantot arī vaniļas esenci vai svaigu vaniļu no pāksts.
*Ja dateles nav gana mīkstas, tās pirms tam pāris stundas izmērcē ūdenī. Mērcēšanas ūdeni pēc tam var izmantot, piemēram, smūtiju gatavošanā.
* Trifeles var uzglabāt ledusskapī pāris dienas. Ja vēlas trifeles glabāt ilgāk, droši var ierīkot našķu krātuvīti saldētavā.