Karijs ar Korejas burkāniem

_MG_7727

Šis ir karijs steidzīgiem ļaudīm – piemēram, tādiem, kam nav laika stundām ilgi maisīt virumus un kombinēt garšvielas. Pieliekot klāt vakar uzvārītos rīsus, tā pagatavošana man aizņēma 15 minūtes. Jā, piecpadsmit. Tas ir viens iemesls turēt pa rokai karija pastu un Korejas burkānus. Otrs – sanāk ļoti garšīgs karijs. Piecpadsmit. Minūtēs.

_MG_7725

Vajadzīgs (2 porcijām):

  • 1 cukīni, nomizots un sagriezts gabaliņos
  • 1 bundžiņa turku zirņu, noskalotu
  • Saujiņa Korejas burkānu, sagrieztu īsākās strēmelītēs
  • Saujiņa spinātu lapiņu, saplēstas mazākos gabaliņos
  • 1 ēd.k. zaļā karija pastas
  • 3-5 ēd.k. kokosriekstu piena (atkarīgs no tā, cik krēmīgu un treknu mērci vēlas)
  • 3 ēd.k. ūdens
  • Eļļa cepšanai (es izmantoju rapšu eļļu, kokosriekstu būtu vēl labāk)
  • Pasniegšanai: vārīti rīsi (man bija 1 nepilna tase melno + basmati rīsu)

Gatavo:

Pannā sakarsē eļļu un apcep cukīni, līdz tas sāk nedaudz mainīt krāsu.
Liek klāt turku zirņus un Korejas burkānus un vēl nedaudz pacep.
Pievieno kokosriekstu pienu, ūdeni un karija pastu un kārtīgi samaisa. Ja šķiet, ka mērces ir paz maz, pievieno vēl nedaudz ūdens vai kokosriekstu piena.
Liek pannā rīsus un spinātus, visu karsē, līdz ēdiens viscaur silts un garšīgs. Ēd.

_MG_7749

Zemsvītras piezīme:

*Korejas burkānus pirku Rīgas tirgū pie vislabākā kāpostu kunga (atrodams tur, kur vienmēr rinda).
*Zaļā karija pasta dabūjama lielveikalos, bet lielu toveri par salīdzinoši mazu naudiņu var dabūt Gemosā.
*Uzmanību: zaļais karijs ir ass. Jam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *