Mērces: Indijas riekstu-bazilika, tomātu-dateļu un tahini-apelsīnu

2015-11-01 11.38.40

Vienam meita, otram kleita, bet man noteikti mērce. Mērce kā piedeva salātiem, zupai, sautējumam, vokam, burgerim, sendvičam, tofu marinādes bļodiņai un pat tukšai karotei. Vakar pasākumā “Kā kļūt par meistaru virtuvē” rādīju trikus ar blenderiem un karotēm, kas beidzās labi un ar visnotaļ garšīgām mērcēm. Par trim no tām tūliņ pastāstīšu, bet ceturtā jāmeklē te.

2015-11-01 11.38.482015-11-01 11.41.16  2015-11-01 11.39.112015-11-01 11.39.00

 

Indijas riekstu-bazilika mērce

2015-11-01 11.39.41

  • 1 tase (cup) Indijas riekstu (mērcēti 4-8 h)
  • Sauja spinātu
  • Neliels bazilika pušķītis (tikai lapiņas)
  • 3/4 tases ūdens
  • 1/2 tējk. sāls
  • 1 ēd.k. citronu sulas
  • 2 ēd.k. rauga pārslu

Visas sastāvdaļas liek blenderī un blendē, līdz iegūta krēmīga, viendabīga mērce. Jo zīdaināka, maigāka mērce izdodas, jo labāk.

 

Tomātu-dateļu mērce

2015-11-01 11.40.22

  • 2 svaigi tomāti
  • 2 mīkstas dateles bez kauliņiem (ja dateles ir cietas, tās pirms tam izmērcē ūdenī)
  • 4 kaltēti tomāti
  • 10 zaļās olīvas bez kauliņiem
  • 1 ēd.k. olīveļļas
  • 1/4 tējk. čili pārslu
  • 1/2 tējk. kūpinātās paprikas pulvera
  • 1/2 tējk. sīpolu pulvera
  • 1/4 tējk. ķiploku pulvera

Visas sastāvdaļas, izņemot olīveļļu, liek blenderī vai virtuves kombainā un maļ/blendē, līdz iegūst vēlamās konsistences mērci. Pašās beigās, kamēr blenderis/virtuves kombains vēl darbojas, tievā strūkliņā pielej olīveļļu.

 

Tahini-apelsīnu mērce

2015-11-01 11.42.23

  • 3 ēd.k. tahini (sezama sēklu pastas)
  • 1 ēd.k. sojas mērces
  • 4 ēd.k. apelsīnu sulas
  • 3 tējk. ingvera sulas
  • 1/4 tējk. ķiploku pulvera
  • 1/5 tējk. sīpolu pulvera
  • 1/4 tējk. Kajennas piparu pulvera

Visas sastāvdaļas samaisa kopā, līdz iegūta viendabīgas konsistences mērce.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *