Brokoļi un saldie kartupeļi ar tahini mērci

_MG_3043

Par laikapstākļiem spriedelēt nav nekāds labais tonis, tāpēc es pat necentīšos meklēt epitetus vējam un sniegam, kas, taisnību sakot, martā ir samērā normāla parādība. Bet nenoliegšu, ka man arī labāk patīk kopā ar kaķiem zvilnēt saulītē, lasīt grāmatu, miedzot acis no pārāk spilgtās gaismas un rīkojot rīta aerobikas piecminūti, dejojot ar sauleszaķīšiem. Skaidrības labad precizēšu, ka grāmatas lasa kaķi un ar zaķīšiem dejoju es. Tā nu ziema vēl tielējas, bet košumu gribas, tāpēc ņemu spilgtus šķīvjus un dārzeņus un ķeros pie darba.

Vajadzīgs (2 palielām porcijām):

  • 1 neliels saldais kartupelis
  • 1 brokolis
  • 2 sarkanie apelsīni
  • 1 avokado
  • 2 saujas spinātu
  • 2 saujas mīļāko salātlapu
  • neliela kinzas buntīte

MĒRCEI:

  • 3 ēd.k. tahini (sezama sēklu pastas)
  • 3 ēd.k. ūdens
  • 1 ēd.k. sojas mērces
  • 1 tējk. ķiploku pulvera (vai saspiests svaigais ķiploks, 1 daiviņa)
  • 1/2 tējk. maltu kajennas piparu
  • 1 ēd.k. vidēji asu sinepju bez graudiņiem
  • 1,5 ēd.k. citrona sulas
  • Šķipsniņa melnās akmens sāls

Gatavo:

Sadala brokoli nelielās ziedkopās, kātu nomizo un sagriež kubiciņos. Liek tvaicēties, pieskatot, lai brokoļi nepārtvaicējas un nezaudē skaisti košo krāsu un formas integritāti. Nomizo un sagriež kubiņos saldo kartupeli. Liek tvaicēties un tvaicē, līdz kartupelis kļūst mīksts un viegli krēmīgs.

Rūpīgi samaisa visas mērcītes sastāvdaļas viendabīgā konsistencē.

Liek lielā bļodā saplūkātas salātlapas, spinātus, tvaicētos dārzeņus, kubiņos sagrieztu avokado, rupji sakapātu kinzu un sarkanā apelsīna daiviņas. Pārlej ar dresingu un visu kārtīgi samaisa. Ēd.

_MG_3052

Zemsvītras piezīme

* Taupot visus resursus es tvaicēju tā – sietiņa apakšējā daļā lieku saldo kartupeli, tad brokoļa kātiņus un tad ziedkopas. Brokolis gatavs pirmais, to ņem no katliņa ārā un atstāj saldo kartupeli sutināties tālāk.

* Ja sarkano apelsīnu vietā izmantos klasiskos, garša būtiski nemainīsies. To pašu gan nevar attiecināt uz saldo un klasisko kartupeli.

* Pikantās mērcītes spēku dzēš saldais kartupelis un apelsīns. Ja vēlas mērcīti gatavot maigāku, es ieteiktu bez apelsīniem iztikt, varētu būt par saldu.

* Bildes melo – es neēdu tik skaisti un koši, man bija čupa salātlapu un spinātu, daudz mērces un viss tika ļoti brutāli samaisīts kopā. Bet jāēd arī ar acīm, īpaši pelēkās dienās, tāpēc atļaujos pamānīties estētiskā baudījuma un topošā pavasara vārdā.

_MG_3016

_MG_3045

_MG_3030

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *