Pildītas romiešu laiviņas meksikāņu gaumē

NOKIA Lumia 800_004595

Šis ir īsts ballīšu karalis un iekarotājs. Kā īsts romietis tas savaldzinās sirdis un kā īsts meksikānis gādās par ugunīgu kaisli, tāpēc parūpējies, lai uz galda būtu arī ūdens, ar ko noslāpēt mīlas (lasi: halapenjo) liesmas.

Viss ir pavisam vienkārši: mini romiešu salātu lapiņas, kas pildītas ar nedaudz uztjūnētu gvakamoli. Bet kaut kas tajā visā ir. Kaut kas garšīgs, es teiktu.

Šo vari pasniegt kā uzkodu (var ērti ēst arī ballītēs, ja vien viesiem nav absolūtu problēmu ar navigāciju maršrutā šķīvis-roka-mute) vai, ja nav slinkums uztaisīt lielāku laiviņu floti, – arī kā pamatēdienu. Garšo lieliem, garšo maziem un recepti var viegli pārveidot pēc saviem ieskatiem (piemēram, aizvietot romiešu lapas ar kartupeļiem un gvakamoli ar kotletēm) un tad jau principā garšo visiem.

Vajadzīgs:

  • 2 mini romiešu salātu galviņas (nopērkamas lielveikalos paciņās pa 6 vai 8 un tirgū uz svara)
  • 2 avokado
  • 1 klasiskais tomāts vai 5 mazie ķiršu vai plūmju tomāti
  • 1/2 paprikas
  • 1 neliels gurķis
  • 4-5 kaltēti tomāti (vēlams tie, kas nav peldējuši eļļā)
  • 1 ķiploka daiviņa (izspiesta caur ķiploku spiedi)
  • 2-3 ēd.k. sīki sakapāta halapenjo
  • 3 ēd.k. smalki sakapātas kinzas
  • 1 ēd.k. olīveļļas
  • 1/2-1 tējk. kumīna
  • 1 ēd.k. rauga pārslu (ja nav, nebēdājies)
  • Sāls pēc garšas (iesaku melno Himalaju sāli, tam tā specifiskā garšiņa, kas te ļoti labi iederas)

Pasniegšanai:

  • Lobītas kaņepju sēklas
  • Kūpinātās paprikas pulveris

NOKIA Lumia 800_004599

Gatavo:

Visus dārzeņus (izņemot romiešu salātus) sagriež mazos gabaliņos, pievieno pārējās sastāvdaļas un kārtīgi samaisa.

Romiešu salātus sadala pa lapiņām, nomazgā un nožāvē. Lielākās lapiņas noliek maliņā. Mazās lapiņas, kurās neko nevarēs iepildīt, sīki sakapā un pievieno pārējiem dārzeņiem. Vēlreiz samaisa, notestē, vai viss garšo kā nākas un, ja ir sasniegta garšu pilnība, pilda iekšā romiešu salātu lapiņās.

Laiviņas smuki kārto uz šķīvja, pārkaisa ar lobītām kaņepju sēkliņām un kūpinātās paprikas pulveri. Ar to pēdējo nevajag pārlieku aizrauties, jo lielās devās var rasties nepatīkami rūgta piegarša.

Ēd.

Zemsvītras piezīme:

Ja nepieliksi halapenjo un kūpināto papriku, sanāks pilnīgs svaigēdiens. Asumiņam tad piešauj kajennas piparus.

Ja vēlies pašmājīgāku, maigāku garšu, neliec klāt halapenjo un kinzu, bet piekapā svaigas dillītes. Varbūt izklausās dīvaini, bet kaltēti tomāti, avokado un dilles IR.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *