Skābi kāposti ar saulē kaltētiem tomātiem un rozmarīnu

_MG_9461 copy

Es zinu, ka citiem šodien bij pirmais sniegs, bet mums nebij. Mums te bij samērā saulaina pusdiena, kas pēc tam iekrita miglas midziņā un nenosakāmā laikā vienkārši aizgāja gulēt. Tik mazā saulītē ne kāpostu izaudzēt, ne tomātu izkaltēt, bet neba nu tas novembrī jādara.
Es nezinu, kā citi, bet es novembrī sāku nopietni ēst skābētos kāpostus. Visādos veidos, un te būs viens no tiem.

_MG_9458 copy

Vajadzīgs:

  • 400 g garšīgu skābētu kāpostu
  • 1 avokado, sagriezts mazos gabaliņos
  • Neliels rozmarīna zariņš (sanāk 1/2 tējk. smalki sakapāta rozmarīna)
  • 4 saulē kaltēti tomāti, sagriezti mazos gabaliņos

Gatavo:

Visu maisa kopā un maisa kārtīgi, lai avokado šķīst, līdz top par tādu kā mērcīti.
Ja ļoti garšo skābi kāposti, ēd tāpat, ja ne, liek uz maizītes vai pasniedz kā piedevu, piemēram, kartupeļu ēdieniem.

 

Zemsvītras piezīmes:

* Es izvēlos patiešām skābus, dabiski skābētus kāpostus bez etiķiem un cukuriem.
* Ja iespējams, šeit ieteicams izmantot saulē kaltētos tomātus, kas nav turēti eļļā.
* Ja kāposti izņemti no ledusskapja, salātus var pagatavot kādu laiciņu pirms ēšanas un atstāt istabas temperatūrā, lai kāposti sasilst un garšas savelkas.

_MG_9442 copy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *