Maizītes ar ceptu tofu un ļoti, ļoti ātru tomātu mērci

_MG_7262

Ja darba dienās brokastīm īsti nav laika, tad brīvdienās gan. Tad var atļauties paēst sēžot, kas ir forši. Es negribu būt anekdošu latvietis, kas priecājas par lietām tikai tāpēc, ka ir ievērojis, ka citiem iet sliktāk, bet sikspārņi, piemēram, nevar apsēsties nemaz un nekad. Tā ka izbaudiet brokastis sēdus, mīļie. Un sēdbrokastīs ēdiet maizītes, jo tās ir lēno brokastu karaļi.

 

Vajadzīgs (4 brokastu maizītēm):

  • 4 garšīgas maizes šķēles
  • Apmēram 50 g tofu (es izmantoju Rimi un Supernetto nopērkamo tofu ar zaļumiem)
  • 1 tējk. sojas mērces
  • 1 tomāts
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1/4 tējk. čili pārslu
  • 1/4 tējk. kaltēta timiāna
  • 1 tējk. olīveļļas
  • Šķipsniņa sāls
  • Dažas ēdamkarotes Indijas riekstu-bazilika mērces vai humusa

Gatavo:

Gatavo tofu: uzkarsē pannu, ielej nedaudz eļļas un cep tofu šķēlītes no abām pusēm, līdz tās kļūst zeltaini brūnas.
Pašās beigās pielej sojas mērci, ātri apgroza, lai visas šķēlītes tiktu pie sojas mērces, un ņem nost no pannas.
Gatavo mērci:
Nomizo un sīki sakapā ķiploku, tomātu sagriež mazos gabaliņos.
Uzkarsē katliņu vai pannu, ielej tajā nedaudz olīveļļas un liek apcepties ķiploku nelielā temperatūrā, līdz ķiploks jauki smaržo un sāk mazliet mainīt krāsu.
Pievieno tomātu gabaliņus, timiānu, čili, sāli un palielina temperatūru.
Pa brītiņam apmaisot, mērci karsē kādas 5 minūtes. Mērci nevajag pilnībā izšķīdināt – joprojām būtu jābūt jūtamiem tomātu gabaliņiem.
Gatavo maizītes: uz maizes šķēlēm smērē bazilika mērcīti vai humusu, liek tofu šķēlītes un katru maizīti rotā ar kādu karoti tomātu mērces. Apsēžas un ēd.

_MG_7257_MG_7253_MG_7289_MG_7249

Zemsvītras piezīme:

*Ja mērcīte paliek pāri, to var izmantot kā dipa mērcīti, kā piedevu zupai, sautējumam, kā mērcīti citai maizītei vai vienkārši izēst ar karoti, jo nemaz tik daudz jau tur pāri nepaliks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *