Čia-kokosriekstu piena pudiņš
Atceros, ka kādā radu saiešanā pirms gadiem, teiksim, desmit, man kāds no Pieaugušajiem stāstīja, ka dzīves gaitā ļaudīm izzūd kāre pēc saldumiem. Tas attiecoties kā uz ēdieniem, tā dzērieniem – ar laiku visi sākot dot priekšroku stipriem, nopietniem dzērieniem un nemaz vairs negribot saldējumu. “Labi, labi, to mēs vēl redzēsim,” es nodomāju, sūcot savu saldo liķierīti. Un te nu mēs esam – kaut arī netiecos “kustināt brūnos” (jā, es zinu, tā neviens vairs nerunā), saldumus man tiešām negribas vai gribas tik reti, ka to jau var uzskatīt par klimata pārmaiņu izraisītu anomāliju. Tad nu nav brīnums, ka manas desertu pagatavošanas metodes aprobežojas ar “Ielieciet blenderī. Ieslēdziet blenderi”. Ar šo ir vēl labāk – pat blenderis nav vajadzīgs.
Vajadzīgs:
- 1/4 gl. čia sēklu
- 1 gl. kokosriekstu piena
- 1-2 tējk. kļavu, agaves vai dateļu sīrupa (atkarībā no tā, cik saldu vēlas)
- 1/4 tējk. vaniļas pulvera
Gatavo:
Kokosriekstu pienu bundžiņā kārtīgi samaisa.
Liek bļodiņā visas pudiņa sastāvdaļas, kārtīgi samaisa un liek ledusskapī vismaz uz 2-3 stundām, bet vislabāk uz nakti.
Pasniedz ar ogām, kapātiem (varbūt arī grauzdētiem) riekstiem, dateļu gabaliņiem, kļavu sīrupu vai jebko citu garšīgu pēc saviem ieskatiem. Ēd.
Zemsvītras piezīme:
* Jā, šis ir īstais saldumiņš taukmīļiem, kas nebīstas kļūt par taukmūļiem.
Negribas saldumus? Ha! :D Jo lielāks cipars, jo lielāka kāre! Laikam tāpēc, ka tagad pati varu izvēlēties kur un kā tērēt sapelnīto, turklāt, apetīte akurāt rodas ēdot :).
Visi Tevis gatavotie saldie vienmēr ir gaaardi, bet (izņemot šokokūku) ne pārāk saldi. Kā ar šo? Saldummīlim nevajadzētu sīrupa devu dubultot?
Nu redz, pateikšu radu tantei, ka nekā. :)
Domājams, ka saldummīlim varētu gribēties saldāku, jā. Tad nu liek iekšā vairāk sīrupa vai lej sīrupu pa virsu. Vēl, ja iemetas pamatīga saldumkāre, var izlīdzēties ar mīksto dateļu gabaliņiem, tie nu ir ļooti saldi.